BURGEMEESTERSRAPPORT: Zomergem heeft populairste burgemeester (en Zelzate hinkt achterop)

Tony Vermeire.
Joeri Seymortier Tony Vermeire.
Tony Vermeire van Zomergem is de populairste burgemeester van de regio Meetjesland en Deinze. Frank Bruggeman uit Zelzate staat onderaan de lijst.

Het Nieuwsblad liet meer dan 66.000 Vlamingen punten geven op de burgemeesters. Gemiddeld scoren de burgemeesters in Vlaanderen 6,1 op 10. In de streek van het Meetjesland en de streek rond Deinze gaat de gouden medaille naar burgemeester Tony Vermeire van Zomergem. Hij haalt een ijzersterke 8 op 10. Het zilveren is voor Simon Lagrange van Zulte met 7,6 op 10. Brons gaat naar Joeri De Maertelaere van Evergem met 6,8 op 10. Ook Christiaan De Wispelaere (6,7) van Lovendegem, Filip Gijssels (6,6) van Kaprijke, Franki Van de Moere (6,5) van Sint-Laureins, Erné De Blaere (6,5) van Knesselare, Ann Coopman (6,3) van Waarschoot, en Jan Vermeulen (6,3) van Deinze scoren beter dan de gemiddelde Vlaamse burgemeester.

Koen Loete van Eeklo haalt 6 op 10, maar gaat er in het rapport wel jaar na jaar op vooruit. Patrick Hoste van Aalter strandt op 5,6 op 10, Johan Cornelis van Nevele haalt 5,2 op 10, en Marleen Van den Bussche van Maldegem en Philippe De Coninck van Assenede halen 5,1 op 10.

Helemaal onderaan bengelt burgemeester Frank Bruggeman van Zelzate. Met 3,7 op 10 haalt hij als enige een vette buis. “Dat is vooral de schuld van een niet loyale coalitiepartner”, verdedigt Bruggeman zich.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.