Toneelkring verhuist naar villa overleden actrice

WIK-Ziezo heeft met Villa Markey een nieuwe thuis.
Foto Klaas De Scheirder WIK-Ziezo heeft met Villa Markey een nieuwe thuis.

Toneelkring WIK-Ziezo uit Halle-Zoersel heeft zopas Villa Markey in de straat Vogelzang in gebruik genomen als repetitielokaal. Na de dood van actrice Yolande Markey in 2013 erfde de gemeente Zoersel haar villa en die werd vervolgens ter beschikking gesteld van de lokale toneelkring.


"Er was wel heel veel renovatiewerk en dat hebben we zo veel mogelijk met eigen handen gedaan", zegt Gui Dumon van WIK-Ziezo. "Het project kostte ons de voorbije maanden veel tijd en energie, maar het resultaat is verbluffend. Ten opzichte van onze vorige repetitieruimte, aan De Blokskens, zetten we nu een enorme stap vooruit. We beschikken voortaan over eigentijdse en ruime lokalen. Na de repetities kunnen onze leden hier ook iets blijven drinken. Dit gaat onze werking zonder twijfel een extra impuls geven. Ten bewijze: vlak na de opening sloten zich al drie nieuwe leden aan."


Gisteren oefende de jeugdafdeling van WIK-Ziezo een eerste keer in Villa Markey (zie foto). De jeugd repeteert op de bovenverdieping, de volwassenen beneden. "De repetitieruimte op het gelijkvloers doopten we tot Jef Govers-zaal. Jef is de voorzitter van onze vzw en hij was dé drijvende kracht achter de verbouwing en verhuis. Het bestuur wou Jef op een speciale manier bedanken en hij was blij verrast", besluit Dumon. (KDC)