Kinderen planten vredesboom voor Wapenstilstand

De kinderen van basisschool Pierenbos plantten boom om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken
Klaas De Scheirder De kinderen van basisschool Pierenbos plantten boom om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken

Net als in veel andere gemeentes herdenkt men in Zoersel dit weekend dat de Eerste Wereldoorlog exact honderd jaar geleden afliep. De reeks herdenkingen startte vandaag met het planten van enkele ‘vredesbomen’.

De kinderen van de gemeentelijke scholen in groot Zoersel staken hun handen uit de mouwen voor de boomplanting. Ook de leerlingen van basisschool Pierenbos in deeldorp Halle lieten zich niet onbetuigd. Vlak bij de Halse kerk stopten ze een winterlinde in de grond. Eerder op de dag werden er in Zoersel centrum en Sint-Antonius al vredesbomen geplant.

Morgen en overmorgen gaat het herdenkingsprogramma verder. Blikvanger op zaterdag is een rondrit met oude militaire voertuigen (vertrek om 13 uur aan het gemeentehuis). Op zondag is er in het gemeentehuis een tentoonstelling waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over alle plaatselijke oorlogsslachtoffers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.