Groen licht voor sociale huurwoningen Meester Berghmansstraat

Binnenkort worden de acht sociale huurwoningen die recent gebouwd werden aan de Meester Berghmansstraat, in gebruik genomen. De laatste gemeenteraad van 2018 gaf groen licht voor de verkoop.

De laatste gemeenteraad van 2018 gaf toestemming voor de verkoop van de grondaandelen aan de sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen Helpt Elkander. Hierdoor zullen de acht sociale huurwoningen op korte termijn in gebruik genomen worden.

De sociale huisvestingsmaatschappij koopt de grondaandelen van de gemeente en de woningen zelf van projectpartner Van Roey. Voor de grondaandelen ontvangt Zoersel 595.500 euro. 

“Ik ben tevreden dat we dit dossier nog tot een goed einde hebben kunnen brengen”, zegt Katrien Schryvers, die de onderhandelingen voerde als verantwoordelijke voor de publiek-private samenwerking. “De woningen kunnen nu op korte termijn verhuurd worden. Conform het toewijzingsreglement dat we eerder opmaakten, zullen ze prioritair toegewezen worden aan Zoerselse gezinnen op de wachtlijst.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.