Gemeente opent sociale kruidenier

Een blik tussen de rekken van de sociale kruidenier.
Foto Laenen Een blik tussen de rekken van de sociale kruidenier.
In het administratief centrum van Zoersel is sinds deze week een volledig nieuwe sociale vleugel geopend. In kunstenatelier Facktorij is iedereen welkom, de sociale kruidenier NetZak is voor gezinnen met een Z-pas.

De NetZak is een buurtwinkeltje, een kruidenier waar je de nodige basisproducten kan inkopen, van gezonde voeding tot huishoud- en lichaamsverzorgingsproducten. Het verschil met een gewone kruidenier is dat de NetZak een initiatief is van het OCMW en zich richt tot mensen die het moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.


Net als bij een voedselbank verkoopt de buurtwinkel levensmiddelen aan sterk verminderde prijzen. "Wij hebben deze winkel op een mooie locatie in ons administratief centrum kunnen onderbrengen. Het voordeel is dat hier ook onze sociale dienst aanwezig is en dat mensen die de eerste stap zetten ook sneller om hulp kunnen vragen. Bovendien is de NetZak niet alleen een winkel, het is ook een ontmoetingsplaats waar iedereen een praatje kan maken", zegt OCMW-voorzitster Katrien Schryvers.


Samen met het kunstenatelier Facktorij is er daarom een sociale afdeling in het gemeentehuis. De Facktorij is overigens voor iedereen toegankelijk en biedt amateurkunstenaars de mogelijkheid hun creativiteit de vrije loop te laten gaan.


Wie meer wil weten, moet zeker eens kijkje gaan nemen. De NetZak kan u bereiken via de.netzak@zoersel.be. (DVGT)