"Crowdfunding hielp me tot mooi eindresultaat"

EERST IN 'VOOR DE LEEUWEN', NU DEBUUTPLAAT VOOR LANDER SEVERINS

Lander Severins is zeer enthousiast over zijn debuutalbum 'Maanlander'.
Foto Laenen Lander Severins is zeer enthousiast over zijn debuutalbum 'Maanlander'.
Het 21-jarige artistieke talent Lander Severins uit Zoersel stelde gisteren zijn eerste plaat 'Maanlander' voor aan het grote publiek. Severins - die de jongste weken ook te zien was in het Eén-programma 'Voor de Leeuwen' - is blij met het resultaat. "De productie van het album kostte veel geld, maar ik wou het meteen in de beste omstandigheden opnemen."

In feestzaal De Smoutmolen in thuishaven Zoersel lanceerde Lander Severins gisteravond zijn debuutalbum Maanlander, met allemaal zelfgeschreven, Nederlandstalige nummers. Het is een nieuwe mijlpaal in de nog jonge carrière van Severins.

Cabaret

De Zoerselnaar studeert al vier jaar 'cabaret' aan een school in het Nederlandse 's Hertogenbosch en trekt momenteel rond in Vlaanderen en Nederland met de cabaretshow Maanlander. Maar een plaat uitbrengen is dus weer eens iets anders.


"Op het album Maanlander heb ik de liedjes uit de gelijknamige voorstelling in een ander jasje gestoken", legt Lander Severins uit. "Er komen bijvoorbeeld veel meer muzikanten aan te pas. Ik heb er lang aan gewerkt en het heeft best veel geld gekost, maar het resultaat mag volgens mij gezien worden. Het is tegelijk grappig en ontroerend geworden."

Crowdfunding

Om de opnames te financieren deed Lander via crowdfunding een beroep op de hulp van derden. "De 83 geldschieters krijgen een vermelding op de hoes", vertelt Severins. "Vanzelfsprekend ben ik die mensen erg dankbaar voor de steun. Ik had natuurlijk ook met mindere middelen een plaat kunnen opnemen, maar ik wou het toch heel graag in de beste omstandigheden doen en dat is nu eenmaal wat duurder."


Overigens zit Severins na het voltooien van zijn muzikale project nog boordevol andere plannen. "Ik ben de zaalshow Maanlander aan het herwerken. Tot nu toe was die vooral geschikt voor kleinere huiskamervoorstellingen, maar ik wil er een echte zaalshow van maken. Verder hoop ik halfweg volgend jaar af te studeren aan de cabaretschool. Eens ik dat diploma op zak heb, is het mijn ambitie om te kunnen leven van mijn artistieke werk. Daarom probeer ik ook verschillende dingen uit. Het is goed om meerdere pijlen op je boog te hebben."

Voor de Leeuwen

Wat Lander mogelijk een duwtje in de rug kan geven is het feit dat hij de voorbije weken te zien was in het televisieprogramma Voor de Leeuwen, waar jong humoristisch talent zijn kans krijgt. "Ik merk dat ik er vrij veel respons op krijg. Televisie is dus blijkbaar nog iets apart. Hopelijk opent het in de toekomst enkele deuren. Sowieso heb ik er een paar toffe mensen door leren kennen", besluit Lander.


Landers plaat Maanlander kan worden besteld via het internet tegen de prijs van vijftien euro. Meer info op www.landerseverins.be