Bake Off-avontuur al over voor Dries

Dries Bruyneel aan het werk tijdens Bake Off Vlaanderen.
Foto Anthony Statius Dries Bruyneel aan het werk tijdens Bake Off Vlaanderen.
De passage van Dries Bruyneel (31) uit Zingem in het Vier-programma Bake Off Vlaanderen was van korte duur. Woensdagavond werd hij op het einde van de eerste aflevering naar huis gestuurd. "Mijn verrassingscake is de mist in gegaan, maar ik ga met een goed gevoel naar huis", lacht Dries.

Het Bake Offf-avontuur van Dries Bruyneel, milieuambtenaar bij de stad Deinze, zit er op. De thuisbakker uit Zingem wist tijdens de eerste aflevering de jury het minst te overtuigen. Iedere woensdag kiest de jury een Beste Bakker van de week, maar er is ook altijd een afvaller.


"Het is heel jammer dat ik naar huis moest", zegt Dries. "Mijn verrassingscake is helemaal de mist in gegaan. Het was geen 'deep sea', maar eerder een wilde zee;een terechte beslissing van de jury, dus. Maar ik ga wel met een goed gevoel naar huis. Het was een eer om in de tent te mogen staan, ik wens iedereen veel succes toe."


Met een knuffel van Wim Opbrouck, een groepsknuffel en een regen van bemoedigende schouderklopjes van zijn collega-bakkers verliet Dries het kasteeldomein van Schoten. Wie toch nog van de kookkunsten van Dries en zijn zus Leen wil proeven, kan terecht op de blog www.ateaspoonofbaking.be. Greet De Ridder - vriendin van School Is Cool-zanger Johannes Genard - bakte de beste taarten. (ASD)