Johanan Fraanje van het bedrijf Dutch Concepts wil met de nieuwe app Amigos een cultuuromslag in Vlaanderen creëren.
Volledig scherm
PREMIUM
Johanan Fraanje van het bedrijf Dutch Concepts wil met de nieuwe app Amigos een cultuuromslag in Vlaanderen creëren. © BOUWMAN, RENE

Zin in een feestje, maar geen idee waar naartoe? Check het op de nieuwe app Amigos: “Hoe minder je plant, hoe leuker het leven”

In Nederland pronkte hij maandenlang tussen de populairste apps in de App Store en op 17 maart zal ook Vlaanderen kennismaken met de app Amigos. Het gratis platform biedt al wie wil de gelegenheid om activiteiten met volslagen vreemden te organiseren of bij te wonen. Maar is dat wel veilig? “Laatst belandde ik nog op een huisfeest met tachtig onbekenden. We leken net één grote vriendengroep”, zegt bedenker Johanan Fraanje (34).

  1. ‘Amai je hebt iets mooi aan! Och, ’t was maar een soldeke.’ Tips om complimenten in ontvangst te nemen

    ‘Amai je hebt iets mooi aan! Och, ’t was maar een soldeke.’ Tips om complimen­ten in ontvangst te nemen

    Op 1 maart is het Complimentendag. De dag bij uitstek om complimentjes te krijgen en ermee rond te strooien als was het confetti. Of ben jij zo iemand die complimentjes steeds afwimpelt à la ‘Ach, ‘t was een soldeke’? En wat zegt dat over jezelf? Klinisch psychologe Lynn Jespers legt uit waarom we zo vaak stuntelen met lof en hoe we het met plezier in ontvangst kunnen nemen. “Meteen een compliment terugkaatsen komt geforceerd over.”
  2. De opmars van dikactivisme: “We promoten geen obesitas, maar willen gelijke rechten voor dikke mensen”

    De opmars van dikactivis­me: “We promoten geen obesitas, maar willen gelijke rechten voor dikke mensen”

    Het is Wereld Obesitasdag, een dag die aandacht vraagt voor zwaarlijvigheid. Niet toevallig is vandaag ook de nieuwe actiegroep ‘Dik voor Mekaar’ gelanceerd. De oprichters hebben een duidelijke missie. “Wij dromen van een wereld waarin dikke mensen gelijkwaardig behandeld worden, zonder schaamte en zonder constante druk te voelen om af te vallen of hun lichaam te veranderen.”