Zemst organiseert eigen Music for Life

36 UUR ONAFGEBROKEN MUZIEK VOOR DRIE GOEDE DOELEN

De opbrengsten van Zemst for Life gaan naar Villa Clementina, Stars Forever en het Antikankerfonds. De actie krijgt ook de steun van Gunther Neefs.
Foto Dieter Nijs De opbrengsten van Zemst for Life gaan naar Villa Clementina, Stars Forever en het Antikankerfonds. De actie krijgt ook de steun van Gunther Neefs.
36 uur onafgebroken muziek, activiteiten voor jong en oud, en de opbrengsten die geschonken worden aan drie goede doelen: dat zijn de ingrediënten van de eerste editie van Zemst for Life. Van 22 tot 24 december vindt het evenement, dat onder de vlag van Music for Life van Studio Brussel georganiseerd wordt, plaats op het plein aan De Melkerij.

Bij Studio Brussel zijn ze tijdens de komende eindejaarsperiode al aan de twaalfde editie van Music for Life toe, maar in Zemst springen ze dit jaar voor het eerst mee op de kar. Van vrijdagavond 22 december 17 uur tot zondagochtend 24 december 4 uur is het plein aan GC De Melkerij en de voetbalterreinen van FC Zemst het decor van Zemst for Life. Op het plein zal 36 uur onafgebroken radio gemaakt worden. Wout Calluy, die in het uitgaansleven beter gekend is als dj C-Man, kruipt er samen met Dautzen Jaspers en Elise Chevalier in een caravan waarin ze 36 uur onafgebroken plaatsjes draaien op de regionale radiozender Randstad. Ondertussen kunnen bezoekers er hun donatie voor drie goede doelen komen doen: het Antikankerfonds, de vereniging van Ouders van Verongelukte kinderen/Stars Forever en Villa Clementina. In een grote tent, waarin allerlei activiteiten gepland staan, zal het publiek zich kunnen verwarmen. Zemstenaar Gunther Neefs komt er zelfs een gastoptreden geven.

Voetbalmatch

Het idee komt van Wout Calluy, die enkele jaren geleden ook al in een glazen huis in jeugdhuis De Jeppe in Eppegem kroop. "Dat was toen ten voordele van de nieuwbouw van het jeugdhuis in Elewijt", aldus dj C-Man. "Ik heb me toen enorm geamuseerd en wilde nu iets gelijkaardigs voor Music for Life doen. Al snel vond ik een hecht team van tien personen, die één voor één enorm veel werk verzetten. Het belooft een waar spektakel te worden, want naast muziek is er ook plaats voor onder meer een benefietvoetbalmatch met bekende Vlamingen, een G-party voor mensen met een beperking, een danssessie en vele optredens."


Ook Elise Chevalier kruipt eind december in de caravan op het plein aan De Melkerij. "Nu al hebben we 16.000 euro sponsorgeld ingezameld, dus alles wat er nu bij komt, gaat naar de drie goede doelen", klinkt het. "Met Villa Clementina en Stars Forever kozen we voor twee goede doelen dicht bij huis, terwijl we via het Antikankerfonds ook kankerpatiënten willen steunen. Op zondag 24 december gaan we onze opbrengst symbolisch afgeven bij Music for Life in Wachtebeke."

Massale steun

De organisatie krijgt de steun van burgemeester Bart Coopman. "Het is een fantastisch initiatief. We hopen dat alle Zemstenaars hun steentje zullen bijdragen. Nu al lieten twintig verenigingen weten dat ze willen deelnemen, maar er kunnen er zeker nog wat bij. Ik ben fier dat we dit in onze gemeente kunnen realiseren."


Als Zemst for Life een succes wordt, dan wil de organisatie het volgend jaar nog wat grootser aanpakken.