Uittredend burgemeester Bart Coopman: “Geen angst voor het zwarte gat”

Lukas
Door een monstercoalitie van Groen, sp.a, VLAM en zijn huidige coalitiepartner N-VA is Bart Coopman (CD&V) na Nieuwjaar zijn sjerp na twaalf jaar kwijt. “Op een smerige manier, maar dat is nu eenmaal het (politieke) leven.”

Dat hij zijn sjerp aan Veerle Geerinckx (N-VA) zou moeten afstaan, behoorde voor de verkiezingen al tot de mogelijkheden. Maar dat Coopman de komende zes jaar op de oppositiebanken moet doorbrengen, was toch een grote verrassing. “Al heb ik me er relatief snel bij neergelegd”, aldus de uittredende burgemeester. “Dat is nu eenmaal het leven. Dat politiek soms smerig kan zijn, dat wist ik al. Maar wat hier gebeurd is, was heel smerig. Had ik dit op voorhand geweten, dan was ik misschien nooit in de politiek gestapt.”

Toch zal dit alles er volgens Coopman niet toe leiden dat hij nu bij elk agendapunt op de gemeenteraad dwars zal liggen. “Als de nieuwe meerderheid het goed doet, dan zal ik zeker niet moeilijk doen om moeilijk te doen. Bakken ze er niets van, dan ga ik het wel hard spelen.”

Advocatenkantoor

Nu hij niet langer burgemeester is, krijgt Coopman uiteraard een pak meer vrije tijd. “Die is welgekomen, want ik ga in het komende jaar een hoeve verbouwen in Zemst”, laat hij weten. “Daarnaast liggen er ook nog honderd boeken te wachten, net als vijftig platen. En ik zal mijn advocatenkantoor — waarvoor ik de jongste jaren slechts twee uur per dag werkte — herlanceren. In een zwart gat zal ik met andere woorden niet vallen. (lacht)”

Of hij over zes jaar een nieuwe gooi naar de sjerp doet? “Te vroeg om te zeggen, maar de kans is wel heel groot dat ik me dan opnieuw verkiesbaar stel. Niet alleen om mijn partij te steunen, mar ook om de stem van mijn ontgoochelde kiezers te verdedigen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.