Tal van wegenwerken op til in Elewijt

Inwoners van Elewijt zullen de komende maanden met heel wat hinder rekening moeten houden. Het gemeentebestuur gaat immers investeren in riolerings- en wegenwerken.

De eerste werken starten binnenkort al. Zo krijgen de Kampenhoutsebaan (tussen Berg en de Lange Ravestraat), de Tuilstraat en de Driesstraat tussen de Tuilstraat en de Binnenbeek op korte termijn een opknapbeurt. Op hetzelfde moment worden ook de fietspaden aangelegd in de Kampenhoutsebaan en in het gedeelte van de Driesstraat dat vernieuwd wordt.


Nadien wordt de Lange Ravestraat versmald en komen er eveneens fietspaden. In de Driesstraat tussen de Diependaalstraat en de Binnenbeek worden na de afwerking van de Kampenhoutsebaan de riolering en fietspaden aangelegd, waarna ook de weg heringericht wordt.


In 2019 zal het Molenveld omgevormd worden tot een fietsstraat en komt er een gescheiden rioleringsstelsel. Nadien krijgt de Dynastiestraat een herinrichting. Voor aanvang van alle werken krijgen de bewoners tijdig een brief zodat ze op de hoogte zijn van wat er in hun straat te gebeuren staat. Het gemeentebestuur benadrukt dat het om een voorlopige planning gaat. De timing kan nog wijzigen door de vordering van andere werkzaamheden of door weersomstandigheden.


(RDK)