Ronny Mosuse kaart onveilige verkeerssituaties aan

Mosuse fietst met zijn kinderen naar school, maar kwam onderweg heel wat gevaarlijke punten tegen.
Lukas Mosuse fietst met zijn kinderen naar school, maar kwam onderweg heel wat gevaarlijke punten tegen.
Muzikant Ronny Mosuse heeft donderdagochtend samen met enkele leden van Groen de onveilige verkeerssituaties voor fietsers in Hofstade aangekaart. De peter van de kandidatenlijst van Groen fietste samen met zijn kinderen naar school.

Onderweg kwam Mosuse naar eigen zeggen enkele gevaarlijke punten tegen. "Zo is het al te gek dat de politie schoolkinderen terechtwijst wanneer ze het fietspad aan de verkeerde kant van de Tervuursesteenweg richting Hofstade centrum gebruiken", aldus de muzikant. "De gemeente zou beter een veilige oversteekplaats aan de Private Weg of Steppeke aanleggen of het fietsen tot daar in dubbele richting toelaten, zodat kinderen de drukke Tervuursesteenweg niet moeten oversteken."

Ook elders in gemeente

Oppositiepartij Groen stelt alvast voor om de Private Weg af te sluiten voor doorgaand verkeer, zodat het niet langer een sluipweg is. Inmiddels vormde de gemeente de Graaf Cornetstraat wel om tot een fietsstraat. Volgens Groen is dit al een eerste stap in de goede richting. "Maar deze fietsactie zouden we in alle deelgemeenten van Zemst kunnen herhalen", aldus Luc Van Ingelgom, de mobiliteitsexpert van Groen. "Overal zijn er wel onveilige verkeerssituaties die we met eenvoudige en goed doordachte ingrepen zouden willen aanpakken." (RDK)