Recordzomer voor domein Sport Vlaanderen

Met 76.420 betalende bezoekers in juli en augustus was de zomer van 2018 een absolute topzomer voor het domein Sport Vlaanderen in Hofstade. Vooral juli brak met 55.128 bezoekers alle records.

Vorig jaar werden in juli en augustus in totaal 29.333 bezoekers geteld in de omheinde en betalende strandzone van het domein Sport Vlaanderen in Hofstade. Voor dezelfde periode dit jaar waren er bijna drie keer zoveel zonnekloppers. In juli daagden 55.128 mensen op, terwijl er in augustus 21.292 bezoekers waren. Voor de speeltuin en de rest van het domein hoeven bezoekers geen toegangsprijs te betalen, waardoor er ook geen exacte cijfers bekend zijn. Bij Sport Vlaanderen denkt men dat het aantal bezoekers in die zone - met uitzondering van de topmaand juli - ongeveer hetzelfde zal zijn als de voorbije jaren.

Openbaar vervoer

Volgens Sport Vlaanderen zijn de voortreffelijke cijfers vooral te danken aan het mooie weer, al is het mogelijk ook een gevolg van de extra inspanningen die de gemeente Zemst en openbare vervoersmaatschappij De Lijn leverden om het domein beter bereikbaar te maken. Zo stoppen de bussen van De Lijn sinds enkele weken ook op zondag voor de ingang van het domein. Dat was voordien niet het geval, waardoor bezoekers tot in de dorpscentra van Elewijt of Hofstade moesten wandelen om de bus te nemen. Daardoor waren er ook regelmatig problemen met jongeren. Dat euvel is inmiddels verholpen.


(RDK)