Muzikant Rudolf Hecke (54) publiceert eerste roman met bijhorende soundtrack

Rudolf Hecke uit Hofstade met zijn roman Wondenland.
Foto Lukas Rudolf Hecke uit Hofstade met zijn roman Wondenland.
Rudolf Hecke (54), bekend van muziekgroep Pop in Wonderland, heeft na zijn biografie over de Franse zanger Serge Gainsbourg nu zijn eerste debuutroman uitgebracht. Wie 'Wondenland' koopt, krijgt er ook meteen een een parallelroman én een soundtrack bij.

Bijna vier jaar geleden waagde Hofstadenaar Rudolf Hecke zich voor het eerst aan het schrijven van een boek. Als grote Serge Gainsbourg-fan bracht hij de eerste Nederlandstalige biografie over de Franse zanger op de markt. Het boek 'Gainsbourg' verkocht als zoete broodjes, waardoor Hecke twee jaar geleden opnieuw aan het schrijven ging. Zijn debuutroman is pas klaar en ligt sinds kort in de boekhandels. "Het hoofdpersonage zit op een kantelmoment in zijn leven en komt voor een dilemma te staan. Toen het boek af was, merkte ik dat heel veel dingen van het personage ook op mezelf van toepassing waren."

Bij de psychiater

Opvallend: wie Wondenland koopt, krijgt er meteen een parallelroman bij. "Na het schrijven ben ik op consultatie geweest bij psychiater Dirk De Wachter", vertelt Hecke. "Niet voor mezelf, maar wel voor het hoofdpersonage. Dat leverde zeven onthullende sessies op en die heb ik neergeschreven in de parallelroman 'Achter Wondenland'." Daarnaast krijgen de kopers ook nog een cd met composities van Rudolf gezongen door mezzosopraan Marianne Vliegen, zowel operasongs als rocknummers en de vertelstem van Dirk De Wachter."


Wondenland kost 25 euro en is in verschillende boekhandels verkrijgbaar. (RDK)