Feestjaar in mineur: voorzitter FC Eppegem overleden

Voorzitter Jan Van Asbroeck.
Foto Lukas Voorzitter Jan Van Asbroeck.
70 kaarsjes blaast FC Eppegem dit jaar uit, maar de club mag stilaan van een feestjaar in mineur spreken. Nadat eerder al twee grote supporters het leven lieten, is nu ook voorzitter Jan Van Asbroeck op 58-jarige leeftijd overleden. Hij verloor de strijd tegen een slepende ziekte. De hele club is in rouw.

Jan Van Asbroeck had al een tijdje kanker, maar leek de laatste maanden aan de beterhand. "Zo bleek bij controles dat hij stilaan genezen was", zegt Marc Roefflaer, algemeen coördinator bij FC Eppegem. "Maar bij de laatste controle bleek dan weer dat er toch iets mis ging bij de behandeling en dat het eigenlijk al te laat was om nog in te grijpen. Dinsdagochtend is hij uiteindelijk gestorven."

Trainingen afgelast

Het nieuws over de dood van de voorzitter komt bijzonder hard aan. "Jan stond tien jaar aan het hoofd van FC Eppegem, maar was al veel langer actief binnen onze voetbalclub", gaat Marc Roefflaer verder. "We hebben alle trainingen en een vriendenmatch meteen afgelast. Pas morgen (vandaag, red.) wordt er opnieuw getraind. Onze thuiswedstrijd van zondag gaat ook gewoon door, maar alles zal sereen verlopen. Zo zal er geen muziek gespeeld worden. Het eetfestijn dat de A-kern op 17 december zou organiseren, wordt naar een latere datum verschoven."


Terwijl de club dit jaar aan het feest had moeten zijn voor de 70ste verjaardag, is het stilaan een jaar in mineur. Behalve de voorzitter stierven de voorbije maanden namelijk ook superfans Yentl Verstraeten en Eddy Van Extergem. "Een echt feestjaar is het jammer genoeg niet meer", beseft ook de coördinator. "Laat ons hopen dat 2018 een beter jaar wordt."

Uitvaart

De uitvaartplechtigheid voor Van Asbroeck vindt op maandag 11 december om 10 uur in de parochiekerk Sint-Clemens in Eppegem plaats. (RDK)