14.000 euro voor volkstuinen Felix Cottage Club

De volkstuinen zijn volop in hun opmars in Vlaanderen.
Photo News De volkstuinen zijn volop in hun opmars in Vlaanderen.
Het project rond samentuinen op de voormalige campings Solarium en Felix Cottage Club in Elewijt krijgt 14.029,50 euro van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). Het is één van de negentien projecten in Vlaams-Brabant die subsidies krijgen.

Tot 31 augustus vorig jaar konden gemeenten en verenigingen subsidies aanvragen in het kader van een projectoproep voor volkstuinen. De subsidies dekken maximaal 75 procent van de totale kostprijs van het project. “Ik ben zeer tevreden dat er dit jaar opnieuw volkstuinparken ingericht kunnen worden”, aldus minister Schauvliege. “Door dit initiatief voor nieuwe volkstuinen willen we de sociale cohesie vergroten, ontmoetingsplaatsen tussen verschillende generaties en culturen realiseren en een goede groepsdynamiek creëren.”

De minister maakt 14.029,50 euro vrij voor het samentuinproject van RISO Vlaams-Brabant op de voormalige campings Solarium en Felix Cottage Club en Elewijt. Bedoeling is de solidariteit tussen de bewoners van beide sites en de nieuwe sociale huurders te bevorderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.