Zelzate maakt (controversiële) bestuursploeg bekend

Deze mensen mogen de komende zes jaar geschiedenis schrijven

De nieuwe Zelzaatse bestuursploeg.
Gianni Barbieux De nieuwe Zelzaatse bestuursploeg.
Een dieprode coalitie tussen sp.a en PVDA. ‘Historisch’ noemen sommigen het, maar wie zijn de mensen die de komende zes jaar politieke geschiedenis mogen schrijven? Zelzate, maak kennis met uw nieuwe bestuur.

Brent Meuleman, burgemeester (sp.a)

Brent Meuleman is een 30-jarige leerkracht die in 2012 voor de eerste keer naar de hand van de kiezer dong. Hij brak met ex-burgemeester Freddy De Vilder en gaf zo de Zelzaatse sossen een nieuw elan. Hij zal bevoegd zijn voor Burgerlijke Stand, Veiligheid, Brandweer, Personeelsbeleid, Algemene Zaken, Communicatie, Haven, Intergemeentelijke Samenwerking en Wijkwerking.

Brent Meuleman
Gianni Barbieux Brent Meuleman

Geert Asman, eerste schepen (PVDA)

Geert Asman is een 42-jarige huisarts voor Geneeskunde voor het Volk. Asman is de politieke zoon van PVDA-boegbeeld Frans Van Acoleyen. Toen hij in 2012 deelnam aan zijn eerste politiek debat brak hij een lans voor alle stotteraars in Vlaanderen. Hij zal bevoegd zijn voor Sociale Zaken, Welzijn, Financiën en Begroting, Openbare Werken en Technische Dienst. Asman wordt ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

Geert Asman
Gianni Barbieux Geert Asman

Isabel Dellaert, tweede schepen (sp.a)

Leerkracht Isabel Dellaert (57) moet voor de vrouwelijke toets zorgen binnen het nieuwe college. Deze telg van de befaamde politieke familie Chalmet is al zes jaar actief als gemeenteraadslid. Ze wordt bevoegd voor Onderwijs, Seniorenbeleid, Dierenwelzijn, Lokale Economie, Landbouw en Cultuur.

Isabel Dellaert
Gianni Barbieux Isabel Dellaert

Luc Van Waesberghe, derde schepen (sp.a)

Deze 55-jarige receptionist is voorzitter van de sp.a en een rasechte Zelzatenaar. Hij wordt verantwoordelijk voor Sport, Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Mobiliteit, Jachthaven en Toerisme.

Luc Van Waesberghe
Gianni Barbieux Luc Van Waesberghe

Steven De Vuyst, vierde schepen (PVDA)

Historicus Steven De Vuyst is de zoon van ex-gemeenteraadslid Philiep De Vuyst. Bovenal is De Vuyst parlementair medewerker van PVDA-boegbeeld Raoul Hedebouw. De Vuyst deed al heel wat stof opwaaien door een nieuw financieel model te lanceren in Zelzate, waarbij de grootste bedrijven extra belast worden. Hij zal bevoegd zijn voor Jeugd, Wonen, Milieu, Klimaat, Feestelijkheden, Ontwikkelingssamenwerking en Diversiteit.

Steven De Vuyst
Gianni Barbieux Steven De Vuyst

Opvallend: het voorzitterschap van de gemeenteraad wordt een duobaan tussen Lucien Van de Velde (sp.a) en Dirk Goemaere (PVDA). Beiden staan in Zelzate bekend voor hun vaak bevlogen tussenkomsten in de gemeenteraad. Nu mogen ze die raad zelf voorzitten.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • William Taelman

    Ik hoop dat de bevolking nu een goed bestuur hebben , en het geld goed besteed wordt van de belastingbetaler en eerlijkheid zonder vriendjespolitiek , veel succes gewenst aan het nieuw bestuur