Zelzate int belasting op reclameborden

Belasting dateert al van 2016

Vooral in de Maïsstraat zijn voor de gemeente goede zaken te doen.
Google Vooral in de Maïsstraat zijn voor de gemeente goede zaken te doen.
De gemeente Zelzate gaat over tot het innen van een belasting op reclameborden. De belasting dateert al van het jaar 2016, maar wordt om administratieve redenen nu voor de eerste keer geïnd.

Het gaat om reclame borden groter dan 2 vierkante meter die zichtbaar zijn vanop de openbare weg. Per begonnen vierkante meter reclamebord betaalt een zelfstandige 31,50 euro, voor verlichte reclameborden is dat zelfs 51,80 euro per vierkante meter. Uithangborden kleiner dan vier vierkante meter die als doel hebben het publiek kenbaar te maken welk beroep of handel in een pand uitgeoefend wordt, zijn vrijgesteld van belasting. Evenals mededelingen van menslievende, artistieke, politieke, letterkundige of wetenschappelijke aard. Volgens burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) treft de belasting maar een beperkt aantal handelszaken in de kanaalgemeente. De gemeente viseert dan ook vooral de grotere ketens aan de rand van de gemeente. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.