Vrouw trapt partner letterlijk het huis uit: werkstraf dreigt

Ook man schuwde geweld niet

Archieffoto: rechtbank Gent
Gianni Barbieux Archieffoto: rechtbank Gent
Een 43-jarige vrouw uit Zelzate riskeert een werkstraf voor fysiek geweld tegen haar partner. Ze trapte haar partner letterlijk het huis uit, al deelde de man zelf ook klappen uit.

De politie moest twee keer ter plaatse komen in Zelzate. Zowel de vrouw als de man waren daarbij telkens gewond. Het parket beschrijft hoe de twee elkaar vuistslagen gaven, schopten, en zelfs beten. In oktober 2016 wilde de vrouw haar partner wegjagen, en probeerde ze dat letterlijk met een trap onder zijn kont. Daarbij kwam het uiteindelijk toch weer tot een vechtpartij.

"Ze hebben elkaar niet bepaald liefdevol behandeld", klonk de milde beschrijving van de openbare aanklager, die voor de vrouw een werkstraf vorderde. De man daagde niet op op het proces maandagochtend, en riskeert een korte celstraf.

Volgens de vrouw handelde ze vooral uit zelfverdediging. "Ik was bang voor hem. We hebben niet langer een relatie - het is nu voorbij." De vrouw kent haar straf over twee weken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.