Vrachtwagen kantelt na ongeval met vluchtmisdrijf: bestuurder lichtgewond

De helft van de 25 ton ijzer belandde op de weg.
Jeroen Desmecht De helft van de 25 ton ijzer belandde op de weg.
Een vrachtwagen vol met ijzer is ter hoogte van het kruispunt van de R4 met de Leegstraat gekanteld nadat hij moest remmen voor een wagen. De chauffeur van de trekker raakte daarbij lichtgewond. De automobilist is vervolgens doorgereden.

De feiten gebeurden vrijdag rond 14 uur, richting Gent. Vlak voor het kruispunt komen de John. F Kennedylaan (N423) en de Kanaalstraat (R4) samen. De automobilist kwam uit de Kanaalstraat gereden, maar gaf geen voorrang aan de trekker. Hierdoor moest de vrachtwagenchauffeur plots remmen, waardoor zijn voertuig iets verderop, ter hoogte van het kruispunt met de Leegstraat, kantelde. De trekker raakte hierbij ook de verkeerslichten aan het kruispunt met de Leegstraat, waardoor die in beide richtingen niet meer werken.

De wagen kwam uit de Kanaalstraat, de vrachtwagen uit de John F. Kennedylaan.
RV De wagen kwam uit de Kanaalstraat, de vrachtwagen uit de John F. Kennedylaan.

De automobilist ging er vervolgens vandoor, maar zou door de dashcam van een getuige zijn gefilmd. De trucker raakte lichtgewond en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. De trekker was geladen met 25 ton ijzer, waarvan ongeveer de helft op de baan lag. Hierdoor waren de linkerrijstroken in beide richtingen afgesloten. Het bedrijf waar de vrachtwagen voor rijdt, kwam zelf ter plaatse om de lading op te ruimen. Er was enkele uren verkeershinder.

De vrachtwagen is gekanteld nadat de chauffeur moest remmen voor een personenwagen.
Jeroen Desmecht De vrachtwagen is gekanteld nadat de chauffeur moest remmen voor een personenwagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.