Verdubbelde Tractaatweg officieel geopend

Verbindingsweg tussen Goes en Zelzate ‘op enkele details na’ afgewerkt

De verdubbelde Tractaatweg werd op 31 oktober officieel geopend en is op 'enkele details na' volledig afgewerkt.
Tractaatweg.nl De verdubbelde Tractaatweg werd op 31 oktober officieel geopend en is op 'enkele details na' volledig afgewerkt.
De verdubbelde Tractaatweg tussen Goes en Zelzate is net voor het allerheiligenweekend officieel geopend. Dat meldt de Tractaatweg BV via zijn officiële Twitteraccount. 

Bedoeling was om pas in april 2019 te openen, maar de Nederlanders slaagden erin de nieuwe weg een half jaar eerder dan gepland officieel te openen. De belangrijke verkeersader tussen het Zeeuws-Vlaamse Goes en Zelzate heeft in beide richtingen een extra rijbaan gekregen. “Dat de weg nu weer open is voor verkeer, betekent nog niet dat het hele project klaar is. Er moeten nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd worden. Verwacht wordt dat het hele project februari volgend jaar wordt opgeleverd. Dan moet ook blijken of de vroege oplevering een kostenbesparing heeft opgeleverd”, klinkt het zakelijk bij de Nederlanders. 

Uitzonderlijk weer

Volgens Tin Buis, voorzitter van de raad van commissarissen van de uitvoerende Tractaatweg BV, heeft veel te maken met het uitzonderlijke weer van de afgelopen maanden. “We hebben vaak mooi en droog weer gehad. Dat betekent dat de aannemer redelijk ongestoord heeft kunnen voortwerken”, klinkt het. 

R4

Nu is het wachten op de verdubbeling van de R4 in Zelzate. Een project dat volgens het Vlaamse Werkgenootschap in 2020 op de agenda staat. Ondertussen vrezen ze in Zelzate dat de verdubbelde Tractaatweg meer verkeer en dus extra verkeershinder zal veroorzaken. Zo komt het verkeer vanuit Nederland in Zelzate in een flessenhals terecht.  “We kunnen alleen maar bang afwachten”, klinkt het in de kanaalgemeente. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Bontinck

    We kunnen nog veel leren van de nederlanders inzake wegenbouw, efficiente bewegwijzering,verkeerslichtenregeling,rotondeaanlegen vooral de kwaliteit van de wegbedekking (van Sas van Gent tot groningen geen outje in de weg)