Toekomstcoalitie roept op om massaal aanwezig te zijn op installatiegemeenteraad

De nieuwe toekomstcoalitie roept op om massaal aanwezig te zijn op de installatiegemeenteraad van 17 januari.
Gianni Barbieux De nieuwe toekomstcoalitie roept op om massaal aanwezig te zijn op de installatiegemeenteraad van 17 januari.
De toekomstcoalitie van sp.a en PVDA roept op om massaal aanwezig te zijn op de installatiegemeenteraad van donderdag 17 januari. Tegelijkertijd roept ze huidig burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) op om zich neer te leggen bij het oordeel van de kiezer en zijn klacht bij de Raad van State om de verkiezingsuitslag alsnog ongeldig te laten verklaren, in te trekken.

“Na zes bijzonder woelige jaren van afbraakpolitiek en ruziemaken, met burgemeester Bruggeman van VLD-SD als spilfiguur, koos de Zelzatenaar op 14 oktober zeer duidelijk voor verandering en vooral voor positiviteit en verbondenheid”, reageerde toekomstig burgemeester Brent Meuleman (sp.a) op het beroep van VLD-SD.

Vertragingsmanoeuvres

De nieuwe toekomstcoalitie verwijt VLD-SD opzettelijk vertragingsmanoeuvres toe te passen. “Nadat de toekomstcoalitie van sp.a en PVDA aan de Zelzatenaar werd voorgesteld, wachtte de partij van de burgemeester tot de allerlaatste dag om naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen te trekken en de verkiezingsuitslag aan te vechten, ruim zes weken na de gemeenteraadsverkiezingen. Er werd opzettelijk zo lang gewacht om de procedure maximaal te kunnen rekken en de toekomstcoalitie te beletten haar werkzaamheden aan te vatten, tot groot ongenoegen van de Zelzaatse kiezer die een duidelijk en democratisch signaal gaf.”

Geen goede zaak voor Zelzate

Volgens de toekomstcoalitie zijn al die vertragingsmanoeuvres bovendien geen goede zaak voor Zelzate. “Momenteel kan er niks beslist worden. De gemeente staat stil. Wij roepen de burgemeester op zich neer te leggen bij het oordeel van de kiezer en de toekomstcoalitie te laten starten. Wij reiken hem de hand om op een positieve manier samen te werken, samen met alle democratische partijen, in het belang van Zelzate en onze inwoners.”

VLD-SD reageerde gisteren bij monde van voorzitter Kurt Reynhout. “Uiteraard beseffen wij dat dit geen goede situatie is voor Zelzate, maar we blijven bij ons standpunt dat er een hertelling moet komen. Er zijn voldoende zaken die aantonen dat er wel degelijk fouten gemaakt zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.