Schutterstoren Grote Markt eindelijk hersteld

Toren domineert al sinds 1927 Zelzaatse skyline

De schutterstoren is opnieuw in ere hersteld.
Kristof Vereecke De schutterstoren is opnieuw in ere hersteld.
De bekende schutterstoren op de Grote Markt is eindelijk hersteld. De toren liep in januari zware stormschade op. De gemeente drong bij de eigenaar al een tijdje aan op een herstelling.

De schutterstoren maakt deel uit van ‘Herberg Gaumont’. Tijdens de bijzonder zware storm van 17 januari blies een zware windstoot letterlijk een stuk houten buitenbekleding uit de toren. Een pijnlijke zaak, want de toren staat al jaren op de lijst bouwkundig erfgoed. De eigenaar nam zijn verantwoordelijkheid en de toren werd tijdelijk hersteld, maar die herstelling bleek onvoldoende. Zo was de houtenbekleding er opnieuw zeer slecht aan toe. Het gemeentebestuur vreesde dat bij een nieuwe storm de toren misschien wel eens een gevaar voor de omgeving zou kunnen betekenen. Gelukkig nam die eigenaar nu zijn verantwoordelijkheid. Deze ochtend verscheen een grote kraan in het straatbeeld van de Grote Markt om de toren te herstellen. Tegen de avond was de befaamde schutterstoren eindelijk hersteld.

De schutterstoren domineert al sinds 1927 de Zelzaatse skyline en maakte vroeger deel uit van cinemacomplex Gaumont. 

De schutterstoren deze ochtend voor de werken.
Kristof Vereecke De schutterstoren deze ochtend voor de werken.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MARC BRUGGEMAN

    Zo'n mooie foto