Renovatie Hoogbouw eindelijk opnieuw begonnen

Project liep door faillissement aannemer anderhalf jaar vertraging op.

De renovatie van de Hoogbouw aan het gelijknamige Hoogbouwplein is eindelijk opnieuw opgestart. Na het faillissement van de aannemer lagen de werken bijna anderhalf jaar stil.

De renovatie van de 64 sociale appartementen van de Hoogbouw is eindelijk opnieuw begonnen nadat de aannemer begin 2017 failliet ging. “In totaal zullen we daardoor anderhalf jaar vertraging opgelopen hebben”, zegt Freddy De Vilder van de cvba Wonen. 

“Het probleem is dat we door het faillissement een volledig nieuwe aanbestedingsprocedure moesten opstarten. Zoiets kost tijd. Met Six hebben we nu eindelijk een nieuwe aannemer gevonden. De werken gaan opnieuw goed vooruit. Als alles goed gaat, zullen de eerste 32 appartementen tegen eind 2018 klaar zijn. Het volledige gebouw zal tegen het voorjaar van 2020 klaar zijn. Het wordt het mooiste appartementsblok van Zelzate. Zo krijgt het volledige gebouw een nieuwe buitenschil en wordt ook de omgeving aangepakt met nieuwe groenpartijen en volkstuintjes."

Debbautshoek

De cvba Wonen heeft bovendien nog plannen in Zelzate-West. Zo hoopt het volgend jaar te kunnen beginnen met de renovatie van de sociale woonwijk 'Debbautshoek'. "We beginnen met het slopen van 12 huizen in de Sparrenstraat. In de plaats komen 30 flats. Bedoeling is om die renovatiegolf door te trekken over heel de wijk zodat het rond het Hoogbouwplein en het Groenplein opnieuw aantrekkelijk wonen zal zijn." 

De werken aan de  Hoogbouw zijn eindelijk opnieuw gestart.
Kristof Vereecke De werken aan de Hoogbouw zijn eindelijk opnieuw gestart.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • siegi temmerman

    Ik ben alvast blij dat dit komt te gebeuren. Maar hopelijk doet cvba wonen om de mensen die ze plaatsen in de woningen en appartementen te controleren zodanig dat tegen 2022 terug geen rommeltje wordt