Ondanks vuurwerkverbod toch vuurwerkgeknetter in Zelzate

Boetes tot 250 euro per pijl

Vuurwerk boven het park van Zelzate.
Foto Pascal Meyvaert Vuurwerk boven het park van Zelzate.
In Zelzate geldt dit eindejaar een volledig vuurwerkverbod. Wie vuurwerk afsteekt, riskeert een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro per pijl. Toch waren er enkelingen die zich afgelopen weekend niet konden houden aan het verbod. 

Hier en daar werden al een aantal pijlen de lucht ingeschoten. Vaak tot grote frustratie van de dierenliefhebbers uit de buurt die melding maakten bij de gemeente. Ondanks de hoge boetes lijkt het vuurwerkverbod weinig indruk te maken op de vuurwerkliefhebbers in de kanaalgemeente. Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) kondigde al aan extra controles te laten uitvoeren tijdens oudejaarsnacht, al blijft de pakkans bijzonder klein. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan pleune

    Overal wordt er vuurwerk afgestoken..je kan hier beperking opleggen zoals in andere steden door bepaalde gebieden te verbieden..mr toch geen compleet verbod omwille van een paar klachten.