Assenedesteenweg is met 24 ongevallen per jaar koploper

De Assenedesteenweg was vorig jaar 'goed' voor 24 ongevallen. Dat is 10% van het volledige aantal ongevallen in Zelzate. De gemeente belooft er extra snelheidsmetingen.

PVDA+ vroeg de gemeenteraad zone 30 in te voeren op de Assenedesteenweg tussen de Omer De Bruykerstraat en de Tweede Gidsenlaan. "Er gebeuren te veel ongevallen", zegt PVDA-kopman Geert Asman. "24 is geen goed cijfer voor een weg waar dagelijks veel scholieren passeren. Er wordt bovendien te snel gereden en het zwaar verkeer veroorzaakt er veel geluidsoverlast."

Extra metingen

De gemeenteraad ging niet in op de vraag van de PVDA+. "Dit is een kwestie die deel uitmaakt van de discussie rond ons nieuw mobiliteitsplan", zegt schepen Martin Acke. "We stellen dan ook voor die discussie te voeren in de mobiliteitscommissie." Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) beloofde extra metingen te doen en een snelheidsbord te plaatsen. "Als daarna blijkt dat er effectief veel te snel gereden wordt, zullen we met veel plezier een zone 30 invoeren. Meten is weten." (KVZ)