‘Zelzaatse Oehoe’ gevangen en overgebracht naar vogelopvangcentrum in Merelbeke

“In het belang van het dier”

De Zelzaatse oehoe wordt goed opgevangen in Merelbeke.
RV De Zelzaatse oehoe wordt goed opgevangen in Merelbeke.
De oehoe die al weken het centrum van Zelzate in de ban houdt, is vandaag gevangen en overgebracht naar het vogelopvangcentrum in Merelbeke. Dat bevestigt burgemeester Brent Meuleman (sp.a).

“Er bereikten ons steeds meer meldingen dat het dier serieus honger begon te krijgen en misschien wel eens een gevaar zou kunnen vormen voor zijn omgeving. Daarom hebben we een professional ingeschakeld om het dier te laten vangen. De oehoe werd ondertussen overgebracht naar het vogelopvangcentrum in Merelbeke. Daar krijgt hij de nodige zorg en voedsel. Het feit dat de oehoe gevangen werd, was trouwens ook in het belang van het dier zelf. Het laatste wat we willen, is dat bewoners zelf het recht in eigen handen nemen.”

Gisteren was het internet nog te klein toen een inwoner uit de Kerkstraat het dier kon vastleggen op bewegend beeld. Meteen de laatste ‘live-beelden’ van de oehoe in Zelzate.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.