“Uit de hand gelopen sneeuwballengevecht”: ouders willen klacht indienen tegen vader die leerlingen sloeg op speelplaats

Sint-Laurens in Zelzate.
KVZ Sint-Laurens in Zelzate.
Enkele ouders hebben een advocaat onder de arm genomen om een klacht met burgerlijke partijstelling voor te bereiden tegen de vader die op 25 januari amok maakte op de speelplaats van Sint-Laurens. De man sloeg enkele leerlingen na een incident met zijn dochter - zelfs een ambulance kwam ter plaatse.

De feiten dateren van vrijdag 25 januari. Tijdens de middagpauze stond plots een man op de speelplaats in de Patronagestraat. Volgens onze informatie zou hij opgebeld geweest zijn door zijn dochter, na een incident eerder op de dag. Enkele leerlingen hebben het over een uit de hand gelopen sneeuwballengevecht, andere getuigen beweren dat het meisje gepest werd.

Hoe dan ook kwam haar vader verhaal halen. Het incident liep zwaar uit de hand, en er ontstond een vechtpartij, waarbij de ouder meerdere leerlingen klappen verkocht. Eén jongeman was zelfs even bewusteloos. Volgens de school moest niemand afgevoerd worden met de ambulance, maar onze redactie vernam uit goede bron dat er wel degelijk een leerling met de ziekenwagen weggebracht werd. De leerling kon dagenlang geen lessen bijwonen. De politie kwam ter plaatse en pakte de vader op. Ook de broer van de leerlinge zou volgens de school zelf aanwezig geweest zijn. Welke rol hij speelde bij het incident, is onduidelijk.

Schadevergoeding

Enkele ouders namen nu advocaat Frank Scheerlinck onder de arm, die een klacht met burgerlijke partijstelling voorbereidt. Concreet zullen de ouders een schadevergoeding kunnen eisen van de man, als de Gentse correctionele rechtbank die laatste ten minste schuldig verklaart voor feiten van slagen en verwondingen.

Of ook Sint-Laurens burgerlijke partij zal zijn, is nog onduidelijk. Vandaag communiceerde de school. “Uiteraard vinden we het bijzonder jammer dat dit is kunnen gebeuren”, klinkt het. “Wij werken mee aan het onderzoek van het parket en wensen hierover een open communicatie te voeren met alle betrokken partijen. We startten na het incident ook onmiddellijk met extra zorg voor alle betrokken leerlingen, brachten meteen alle ouders en leerlingen op de hoogte via Smartschool (intranet) en nodigden alle leerlingen uit bij de graadcoördinator of pedagogisch directeur voor een gesprek. Verschillende leerlingen gingen daar ook op in.”

“We betreuren dit incident enorm”, sluit Sint-Laurens af. “Het staat haaks op onze waarden en op hoe leerlingen en leerkrachten hier samen leven. Geen enkele vorm van geweld is aanvaardbaar op onze school. We hopen dat het onderzoek zijn werk zal doen. “
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nadia Slootmaekers

    Da's toch de omgekeerde wereld? Nu worden de pesters verdedigd? Als mijn kinderen worden gepest en de school doet duidelijk niks, dan neem ik het heft ook in eigen handen. Ik zou wél uitkijken wat ik deed met die leerlingen. De ouders mogen dan gerust ook al eens op het matje komen.