't Klooster krijgt prestigieuze renovatie-award

Luc Schelfhout, Hilde De Kock, Ise Criel en Joost Van Hyfte met een delegatie van heemkunde Oost-Vlaanderen en schepen Kristof Stevelinck.
Foto Kristof Vereecke Luc Schelfhout, Hilde De Kock, Ise Criel en Joost Van Hyfte met een delegatie van heemkunde Oost-Vlaanderen en schepen Kristof Stevelinck.

't Klooster, het nieuwe sociocultuureel centrum in de Kerkstraat waar onder andere het Eddy Wallymuseum gevestigd is, heeft een renovatie-award ontvangen van Heemkunde Oost-Vlaanderen. De jury loofde de eigenaars voor het grote respect voor de ziel van het gebouw bij de renovatie.


In 2009 kochten Joost Van Hyfte, Hilde De Kock, Luc Schelfhout en Ilse Criel het gebouw uit 1850. "Het complete project kostte handenvol geld", zegt Joost. "Geld dat mijn vrouw en ik alleen niet konden ophoesten. Gelukkig zag Luc Schelfhout ook het potentieel en werden we businesspartners. We hebben zo goed als alles zelf gedaan. Bij de renovatie hebben we veel respect gehad voor het gebouw."


Ook de jury was onder de indruk. "Deze mensen zijn erin geslaagd een verborgen pareltje terug te geven aan de mensen. De plafonds en de oude glasramen in de oude kapel stralen weer hun oude glorie uit", zegt Luc Van Driessche van Heemkunde Oost-Vlaanderen. Het is de eerste keer dat een gebouw uit Zelzate zo'n prijs mag ontvangen. (KVZ)