‘Gantoisetippers’ op processie naar Daknam

Oost-Vlaamse voetbalderby leeft in Zelzate en ver daarbuiten

De Gantoisetippers bij hun aankomst in Moerbeke, de poort naar het Waasland en thuis van veel Sporting Lokeren-supporters.
Kristof Vereecke De Gantoisetippers bij hun aankomst in Moerbeke, de poort naar het Waasland en thuis van veel Sporting Lokeren-supporters.
Zeven Gantoisetippers, dat zijn fervente AA Gent-supporters uit Zelzate, trekken vandaag van hun stamlokaal op de Grote Markt te voet naar Daknam.

Daar spelen de Buffalo’s vanavond de Oost-Vlaamse voetbalderby tegen Sporting Lokeren. De 22-kilometerslange tocht is ondertussen een traditie. “Het is een paar jaar geleden begonnen met een zot idee, maar het is ondertussen voor velen een vaste afspraak als we tegen onze buren uit Lokeren spelen”, zegt ‘hoofdtipper’ Freddy Plasschaert. De Gantoisetippers maken er dan ook een echt dagje uit van. “We vertrekken ’s ochtends en bouwen hier en daar een stop in. Een processie zonder kapelletjes is geen echte processie”, knipoogt Plasschaert. Met hun tocht hopen de Gantoisetippers hun blauw-witte helden te inspireren tot derbywinst. Maar ook voor Sporting Lokeren is de derby van levensbelang. Lokeren staat momenteel troosteloos laatste en heeft dringend nood aan drie punten. Leuk detail: Zelzate is ook de thuisgemeente van de Yellowbrothers en de Voskens, twee grote Sporting Lokeren-supportersclubs. Ook zij trokken al richting Ghelamco op bedevaart. Eén ding is zeker: de Oost-Vlaamse derby leeft in Oost-Vlaanderen en al zeker in Zelzate.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.