Zussen blazen nieuw leven in voormalige Feestzaal De Croone

“Jong en oud is welkom in eet- en drinkhuis De Kroon”

Tinneke en Anke Moens runnen samen het nieuwe eet- en drinkhuis De Kroon.
Geert De Rycke Tinneke en Anke Moens runnen samen het nieuwe eet- en drinkhuis De Kroon.
Er is sinds kort nieuw leven in het voormalige pand van feestzaal De Croone. In samenwerking met bouwbedrijf Juri nv openden de zussen Tinneke (33) en Anke Moens (25) er zopas het eet- en drinkhuis De Kroon aan de Markt. “We willen een ontmoetingsplek creëren voor Zelenaars van alle leeftijden.”

Grote glaspartijen en een hip interieur met dito hangplanten. Wie het moderne en eigentijdse eet- en drinkhuis De Kroon binnenwandelt en niet van Zele is, zou niet meteen denken dat er in dit pand vroeger een café en roemruchte feestzaal huisden. Nochtans gaat er een bewogen verleden schuil achter de statige gevel aan de Markt.

Het pand werd gebouwd in 1937 in opdracht van brouwer Gerard Van Damme als 'Spijshuis De Kroon' met bijbehorende feestzaal op de site van de voormalige afspanning en brouwerij 'De Groote Kroon'. Het was de plek waar menig Zeels koppel elkaar leerde kennen.

“Zelf ben ik hier als kind nog naar de show van Samson en Gert komen kijken”, lacht Tinneke Moens. Samen met haar zus Anke staat ze aan het roer van de nieuwe ‘De Kroon’. Voor beiden is het hun eerste stap in de horecawereld, voordien waren de zussen professioneel actief in de sociale sector. 

Laagdrempelige sfeer

"Juri NV, de eigenaars van het gebouw, hadden nog geen bestemming voor het pand. Samen met Juliaan en Sam De Bock van Juri kwamen we tot een laagdrempelig concept. Het is hele aangename samenwerking.”

Toch kwam de nieuwe ‘De Kroon’ er niet zonder slag of stoot. Van plan tot uitvoering nam het hele project bijna een jaar in beslag, maar het resultaat mag er zijn. In de nieuwe horecazaak kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch, koffie, dessert of aperitief. "We willen een laagdrempelige sfeer creëren waar iedereen zich welkom voelt: jong en oud. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een kinderhoek in de zaak", zegt Tinneke. Hun concept lijkt aan te slaan bij de Zelenaar, want tijdens de eerste openingsweek was het over de koppen lopen.

Grote glaspartijen en een hip interieur geven het eet- en drinkhuis een eigentijds karakter.
Geert De Rycke Grote glaspartijen en een hip interieur geven het eet- en drinkhuis een eigentijds karakter.

Opmerkelijk is ook de keuze voor ‘lokale helden’. Zo kan je in De Kroon proeven van gekende producten van eigen bodem, zoals de geitenkaas van ’t Leenhof of biertjes van bierhandel De Wilde. Ook familierecepten vonden hun weg naar de kaart. “De chocomousse is een recept van onze tante Trees, voor de rijstpap grijpen we terug naar de bereiding van onze mama. Met die klassiekers willen we de herkenbaarheid hoog houden voor onze gasten. Iedereen kent wel een recept van een familielid dat al even meegaat”, vertelt Anke.

Ook verenigingen en organisaties zijn welkom in De Kroon. "We hebben een apart zaaltje met een grote tafel dat kan afgesloten worden voor vergaderingen, maar ook kan gebruikt worden om samen gerechtjes te delen."

Meer info via www.dekroonzele.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.