Zeelse brandweer beschikt over gloednieuw haakarmvoertuig

De brandweerzone is trots op de aankoop van het nieuwe voertuig.
Copyright : Geert De Rycke De brandweerzone is trots op de aankoop van het nieuwe voertuig.

De brandweer van Zele beschikt vanaf nu over een gloednieuwe wagen in hun arsenaal. Een haakarmvoertuig dat multifunctioneel kan ingezet worden bij tal van interventies. "Het is het eerste type van dit soort wagens in onze kazerne", zegt postoverste Guy Van Peteghem van de Zeelse brandweer. 

"Het voertuig kan voor verschillende zaken ingezet worden, maar in eerste instantie zal het gebruikt worden voor interventies met gevaarlijke stoffen (IGS). Hiervoor zal later ook nog een aparte container geleverd worden die op het brandweervoertuig wordt geplaatst. "In deze container zal dan al het materiaal zitten dat we nodig hebben bij dit soort interventies. Wij zitten hier met een grote industriezone, dus het kan altijd eens gebeuren dat er zoiets voorvalt", aldus Van Peteghem. Het voertuig kostte bijna 250.000 euro, maar zal zijn investering zeker waard zijn. "Wij zijn er van overtuigd dat het de burgers kan dienen bij nood", klinkt het. 

Op het voertuig werd ook een haakarm geplaatst. Ook deze kan voor meerdere interventies worden ingezet. "De haakarm is ongeveer 15 meter lang en kan gebruikt worden voor geaccidenteerde voertuigen uit de gracht te halen, maar ook voor stormschade te herstellen." Het haakarmvoertuig staat in de kazerne van de gemeente Zele, maar kan ook perfect op andere locaties worden ingezet als dit nodig is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.