Verkeersmaatregelen bij start nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar gaat dit jaar veiliger van start. Het gemeentebestuur van Zele nam tijdens de zomermaanden enkele maatregelen om de schoolomgevingen veiliger te maken.

"Tijdens de zomervakantie namen we het Julie Billiartplein aan basisscholen De Kouter en De Zonnewijzer onder handen. Naast de heraanleg van het plein en de herverdeling van de parkeerplaatsen, werd er ook een verhoogde loopzone aangelegd voor voetgangers", zegt schepen van Mobiliteit, Dirk De Mey (Open Vld). "Verder investeerden we er in één centrale oversteekplaats." Aan het schooltje in Avermaat zijn nog steeds wegen- en rioleringswerken aan de gang. "We doen er alles aan om het nieuwe schoolplein zodanig in te richten dat iedereen veilig naar school kan."


De vestiging in Durmen van De Vlinderboom kreeg al accentverlichting. "Op die manier kunnen kinderen veiliger oversteken. Het is de bedoeling om die verlichting ook aan de vestiging in Huivelde te voorzien." Verder werden in verschillende schoolomgevingen de zebrapaden opnieuw geschilderd en alle fietspaden rond de scholen werden preventief geborsteld.

Verkeerscommissie

Ook in de toekomst staan nog enkele projecten en aanpassingswerken op de planning. "Voor de Bosstraat aan basisschool Heikant staan nog riolerings- en aanpassingswerken op het programma", weet burgemeester Patrick Poppe (Open Vld).


"In de loop van de maand september krijgen alle scholen een pakket met didactisch materiaal gericht op verkeersveiligheid en een VICTOR-pakket. Dat zijn fluorescerende groene poppen die aan de schoolpoort geplaatst worden om verkeer erop te wijzen dat er veel leerlingen passeren."


Intussen werd ook een tijdelijke verkeerscommissie samengesteld om schoolomgevingen te bestuderen en te verbeteren waar nodig. (KDBB)