Nu ook wegenwerken in sluipwegen rond op- en afrittencomplex E17

De werken aan de Wezepoelstraat in Zele zijn volop bezig.
Foto GDR De werken aan de Wezepoelstraat in Zele zijn volop bezig.
Wie deze dagen met de auto tussen Hamme, Zele en Lokeren rijdt, staat sowieso wel ergens stil. De werken aan het op- en afrittencomplex van de E17 zorgen al even voor verkeerschaos. Neem daar nu ook werken in de sluipwegen bij en de chaos is compleet.

Aan het op- en afrittencomplex van de E17 op de grens van Zele en Lokeren wordt al langer gewerkt. Maar sinds de afrit vanuit Gent naar Zele sinds half augustus afgesloten is, heerst er een nog grotere verkeerschaos.

Binnenwegen

"Al van ver op de E17 staat het verkeer aan te schuiven om van de autosnelweg af te geraken. De chaos op de N47 is groot. Als lokale weggebruiker koos ik er dan ook voor om de N47 te vermijden en enkele binnenwegen te nemen om van Lokeren naar mijn huis in Zele te rijden", zegt een automobilist die dagelijks de weg gebruikt. "Maar nu er ook werken gestart zijn in Wezepoel, ben je wel verplicht om te gaan aanschuiven op de N47."


In Wezepoel gaat het om werken aan de nutsleidingen die eind volgende maand helemaal moeten zijn afgerond. In de Tuimelaarstraat en de Koelaarstraat wordt er echter nog tot begin volgend jaar gewerkt. "We zien hier regelmatig verloren gereden bestuurders", klinkt het bij de buurtbewoners. "Mensen gaan op zoek naar een alternatieve weg, maar overal botsen ze op wegenwerken. Zoveel werken op hetzelfde moment, dat is gewoon niet logisch."


Voor de werken aan het op- en afrittencomplex van de E17 moet de afrit richting Zele eind november opnieuw openen. Verkeer op de N47 tussen Lokeren en Zele blijft steeds in beide richtingen mogelijk, soms kan het verkeer slechts op één rijstrook door in plaats van twee. (KDBB)