Nog geen nieuwe informatie over gestolen schilderij uit kerk

Het gestolen schilderij.
RV Het gestolen schilderij.

De politie heeft nog geen nieuwe tips of informatie gekregen over het gestolen schilderij ‘Heilige Familie’. Het doek, van 1,5 op 1 meter, werd vrijdagochtend gestolen uit de kerk. Het schilderij stond al vele jaren in de kerk, maar heeft mogelijk een hoge financiële waarde. Binnenkort zou pastoor Jan Van Raemdonck het werk laten onderzoeken hebben door een Italiaanse expert. Dit om te controleren of het mogelijk om een Michelangelo ging of om een werk van één van zijn leerlingen. Nu het werk gestolen is, kan dit onderzoek nog niet doorgaan. Maar het is ook niet zeker of het werk effectief wel van de Italiaanse grootmeester is. Wie meer info heeft over de zaak kan nog steeds contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Gijsens

    Ik lees net dat het werk 1 meter op 2 is, zoiets steek je toch niet in uw binnenzak ? De moet minstens toch met een auto tot op de plaats geweest zijn. of het ligt misschien verstopt ergens in de kerk of dichtbij, zoals het Lam Gods !

  • Leopold Den tweede

    De gemeente had zogezegd camera’s laten plaatsen rond de kerk en centrum voor de veiligheid van de mensen,ze kunnen toch de camerabeelden bekijken en onderzoeken hoe of wie het kan gedaan hebben?Oeps sorry die camera’s zijn voor de straatracers bedoeld das waar,was het vergeten.Dus inbreken is nie zo strafbaar als straatracen in Zele!!!