N-VA wil betere fietsinfrastructuur

N-VA Zele pleit voor betere fietsinfrastructuur. Dat doen ze naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar.

"Deze periode van het jaar kruipen veel kinderen en hun ouders terug op de fiets. Dat moet in veiligere omstandigheden kunnen. Daarom pleiten we voor een meer omvattend fietsbeleid met afgescheiden fietspaden, goede verlichting en veilige fietsenstallingen", zegt Herman Van Driessche (N-VA). "Waar dat mogelijk is, moeten fietspaden afgescheiden worden van de rijbaan. Zo kunnen ook kinderen die het nog niet goed gewoon zijn om in het verkeer te fietsen veilig naar school."

N-VA wil ook meer inzetten op goed verlichte fietssnelwegen. "Vooral op de fietspaden tussen Zele en de omliggende gemeenten die langs landelijke wegen gaan, ontbreken lichten nog te veel", zegt Karine Copejans (N-VA). "Bovendien moet je je fiets met een gerust hart kunnen achterlaten. De vele fietsdiefstallen in Zele schrikken fervente fietser af om hun tweewieler een hele dag onbewaakt achter te laten. De komst van bewaakte en moderne fietsenstallingen kan hier een oplossing bieden", zegt Ivan De Picker (N-VA).

Karine Copejans, Ivan De Picker en Herman Van Driessche vragen aandacht voor fietsers in Zele.
N-VA Zele Karine Copejans, Ivan De Picker en Herman Van Driessche vragen aandacht voor fietsers in Zele.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • tom slabbaert

  ik was onlangs nog in Amsterdam en in een naburig dorp kon ik alleen maar vaststellen dat we hopeloos achter lopen op Nederland!! fietspaden die fietspaden zijn! fietspaden zijn openbare plaatsen voor de gewone Vlaming. Laat dat nu net iets zijn waar N-va al jaren besparingen op doorvoert! N-VA Zele moet dringend eens hun 'roots' bekijken. Besparen is hun magisch woord! De kracht van verarming werkt!

 • tom slabbaert

  N-va wil betere fietspaden. Welke partij wil dit niet? Nog een verandering die jullie willen?

 • tom slabbaert

  De n-va die bezig is met de gewone man? Laat me niet lachen!

 • tom slabbaert

  Toch raar dat n-va zele wil investeren in betere fietspaden, maar tegelijkertijd heeft Vlaanderen fietspaden qua kwaliteit vergelijkbaar met Roemenië! Studie was onlangs te lezen! En wie is bevoegd voor dit? Ben Weyts - n-va dus! Sinds de n-va aan de macht is in Vlaanderen gaat het achteruit met onze fietspaden. Dus stel de vraag aan uw minister mss.?