Maïshakselaar van honderdduizenden euro's gaat in vlammen op

De brand zorgde voor een dikke, zwarte rookpluim
Koen Baten De brand zorgde voor een dikke, zwarte rookpluim

Op de Meerskant in Zele is vrijdag rond 19 uur een brand ontstaan in een loods bij loonwerkers. Eén van de loonwerkers was er aan een maïshakselaar aan het werken toen die om een nog onbekende reden plots vuur vatte. "Toen hij vuur vatte, schoot één van de olieleidingen ook los waardoor er meteen vlammen te zien waren en de brand zich snel verspreidde", zegt brandweercommandant luc De Block.

Zo een machine kost al snel 500.000 euro. De vlammen gingen al snel door het dak, wat voor een dikke, zwarte rookpluim zorgde die tot ver te zien was. "Gelukkig was dat de enige machine die in de loods stond op dat moment. Er waren ook wel enkele gasflessen aanwezig, maar we zijn er in geslaagd het vuur snel onder controle te krijgen", klinkt het. Bij de brand kwamen korpsen van Dendermonde, Zele, Berlare en Lokeren ter plaatse, om geen enkel risico te lopen.

Alle aanwezigen konden tijdig de loods verlaten en raakten niet gewond. De straat werd wel een tijdlang afgesloten om de hulpdiensten de kans te geven hun werk te doen. Op het dak van de loods lagen asbestplaten, waardoor de brandweer nog een onderzoek zal doen of er de komende dagen moet opgeruimd worden. 

De brandweer had het vuur snel onder controle waardoor het kon voorkomen dat het zou overslaan op de woning.
Koen Baten De brandweer had het vuur snel onder controle waardoor het kon voorkomen dat het zou overslaan op de woning.
De brandweer deed nadien nog een grondige controle.
Koen Baten De brandweer deed nadien nog een grondige controle.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.