Kunstschilder vereeuwigd in brons

Het bronzen beeld van Marcel Van Driessche op het kruispunt van Dreef en Park Peeters.
Foto Geert De Rycke Het bronzen beeld van Marcel Van Driessche op het kruispunt van Dreef en Park Peeters.
Kunstschilder Marcel Van Driessche werd vereeuwigd met een bronzen beeld aan het Park Peeters. De Zeelse kunstschilder overleed in 2012, maar hij zit in het collectieve geheugen van Zele gebrand.

Marcel Van Driessche werd geboren in de Zeelse wijk Durmen, waar hij ook tijdens zijn laatste levensjaren nog vele kunswerken maakte. Behalve een gepassioneerd kunstschilder, gaf hij ook twintig jaar les aan de Academie in Dendermonde en aan de tekenschool in Waasmunster. "Het is eigenlijk dankzij de dochter van Marcel die nog steeds gepassioneerd is door alles wat haar vader verwezenlijkt heeft", zegt Freddy De Middelaer, voorzitter van Davidsfonds Zele-Berlare. "Zij zit bij ons in het bestuur en zij kwam met het idee om hem opnieuw onder de aandacht te brengen.


Het Davidsfonds organiseerde vorig jaar al eens een expo over Marcel Van Driessche, vier jaar na zijn overlijden. "Van Driessche heeft overal in Vlaanderen geëxposeerd, behalve in zijn eigen Zele. Daar wilden we verandering in brengen. De expo lokte meer dan 400 bezoekers. Daarop publiceerden we een boek over hem dat intussen al 700 keer over de toonbank ging", zegt De Middelaer.


Om de Zeelse kunstenaar nu te vereeuwigen, maakte kunstenares Jozefa vanden Driessche een bronzen beeld. Dat kreeg een plekje aan Park Peeters, langs de kant van de Dreef. Het is de bedoeling om op termijn een beeldenpark te creëren langs de randen van het park. (KDBB)