Inbrekers richten ravage aan in flat van 83-jarige vrouw

Dieven zijn er woensdagnamiddag op klaarlichte dag in geslaagd om het appartement van de 83-jarige Nicole Picquer binnen te dringen in de Zwaanstraat in Zele. Nicole was op dat moment niet aanwezig. De daders verschaften zich toegang tot het gebouw door op een willekeurige deurbel in de inkomhal te drukken.

"Ik was om 13.00 uur vertrokken naar een feest in de Durmen in Zele voor de 60-plussers", aldus een aangeslagen Nicole. "Toen ik om 18.00 uur de sleutel in het slot wou stoppen draaide dit gewoon door. De deur ging open en toen merkte ik wat er gebeurd was", klinkt het. Binnen in het appartement werd een ware ravage achtergelaten in de slaapkamer en de keuken. Er werden deuren afgebroken en alle kasten werden opengetrokken. De buit was echter redelijk klein. "Ze waren vooral uit op mijn geld. Ze hebben het spaarpotje voor mijn kleinkinderen meegenomen, maar mijn juwelen en andere waardevolle zaken hebben ze gewoon laten staan. De juwelen lagen zelf gewoon op mijn bed", vertelt de vrouw. De woonkamer bleef grotendeels intact, vermoedelijk omdat de daders werden opgeschrikt en op de vlucht sloegen.

Geen sporen gevonden

Vlak na de diefstal verwittigde ze onmiddellijk haar zoon en de politie. Deze kwamen direct ter plaatse, net zoals het gerechtelijk labo om sporen te zoeken, maar er werd niets gevonden. Vermoedelijk waren de daders op de hoogte dat de vrouw niet thuis was.


Er kwam ook een slotenmaker langs om een nieuw slot te steken in de deur. Nicole is erg onder de indruk van de inbraak. "Ik ben er continue mee bezig en voel me absoluut niet meer op mijn gemak. Ik denk altijd opnieuw dat ze hier zullen staan", besluit Nicole. (KBD)