Gepocheerd ei, zeetong en brownie

De finalisten krijgen steeds enkele opgelegde ingrediënten waarmee ze een driegangenmenu voor tien personen moeten bereiden. In het voorgerecht moesten groenten, een kippenei en granen of zaden verwerkt zijn. "Ik koos voor een klassiek gepocheerd ei met knolselder, schorseneren en waterkers. Dat werkte ik af met lijnzaad en parelgerst. Een sabayon van Geuze en eekhoorntjesbrood maakte het geheel compleet", zegt Ignace Wattenberge. Voor het hoofdgerecht luidde de opdracht: 'eigentijdse versie van zeetong Normande met ten minste drie ingrediënten van de klassieke versie'. Ignace serveerde tong met Parijse champignons en dat was één klassiek ingrediënt. Ook rivierkreeftjes, garnalen, mosselen en truffels waren klassiekers die aangevuld werden met langoustines. In het dessert moesten koffie, melkchocolade 'Vietnam' Belcolade en citrusvruchten verwerkt zijn. "Ik maakte een brownie met de chocolade uit de opdracht, sorbet van sinaasappel en gel van pompelmoes." (KDBB)