Gemeenteraadslid richt eigen partij op

Francis De Donder, oprichter van 'Leefbaarder Zele'.
Copyright : Geert De Rycke Francis De Donder, oprichter van 'Leefbaarder Zele'.
'Leefbaarder Zele'. Zo heet de nieuwe politieke partij waarmee Francis De Donder naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 trekt. "Zele veiliger en properder maken en regels die gelden voor iedereen. Daar staat de partij voor."

Francis De Donder trekt in oktober 2018 de lijst van zijn nieuwe partij Leefbaarder Zele, dat afgekort wordt als LZ. De Donder werd in 2012 verkozen als gemeenteraadslid voor Zeelse Democratische Belangen (ZDB), maar sinds een jaar zetelt hij als onafhankelijke. "Ik ben in vrede uit ZDB gestapt maar ik heb wel altijd de ambitie gehad om in de politiek te blijven. Een eigen partij was dus een logische beslissing."


De Donder heeft intussen al twintig kandidaten verzameld die op de lijst zullen staan. Wie die kandidaten juist zijn, blijft voorlopig nog geheim. Wel heeft de centrumrechtse partij al enkele speerpunten klaar. "De Nederlandse taal is van prioritair belang om te communiceren, daar moet nog meer op ingezet worden. Problemen zoals straatracen en drugs moeten strenger aangepakt worden. De lokale economie moet een boost krijgen" (KDBB)