Feest voor jong, oud en eenwieleraars op Zele Dijk

Ook de allerkleinsten hebben zich vermaakt op de Dijkfeesten.
De Rycke Ook de allerkleinsten hebben zich vermaakt op de Dijkfeesten.
Het is intussen een vaste gewoonte: de eenwieleraars die de Dijkfeesten in Zele openen tijdens het Open Zeels kampioenschap eenwieleren.

Eenwielerclub Roadrunners uit Zele richtte de spelen in. De club is één van de weinige Belgische eenwielerclubs die ontstond nadat Zele enkele eenwielerkampioenen had.


Ook tijdens de Europese kampioenschappen in Sittard deze zomer vielen enkele Zelenaars in de prijzen. 29 enthousiaste eenwieleraars vonden dit jaar de weg naar de Zeelse wedstrijden. "De eenwielerwedstrijden zorgen steeds voor spektakel, want eenwieleren is nog steeds een minder bekende sport", klinkt het bij enkele bezoekers.


"Maar de Dijkfeesten zijn natuurlijk meer dan dat. Ze brengen de buurtbewoners van Zele Dijk samen voor een gezellig feest. En dit jaar voor de vijftiende editie, heeft het Buurtcomité extra zijn best gedaan met een parade van schlagerzangers -en zangeressen." Onder andere Sam Gooris, de enige echte Nicole & Hugo en Eveline Cannoot passeerden de revue. En ook aan de kleinsten werd gedacht met een pakjesvijver, een springkasteel en grime. (KDBB)