Drugskwekers voor rechter

Geert De Rycke
Vier beklaagden hebben zich vrijdag voor de Dendermondse rechtbank moeten verantwoorden voor hun betrokkenheid bij enkele cannabisplantages in Zele. Slechts één van hen daagde op voor de rechter. Hij minimaliseert zijn betrokkenheid.

De cannabisplantages werden in oktober 2015 ontdekt. Eén bevond zich in een woning in de Veldekensstraat in Zele, een andere in de Edmond Rubbenslaan. Samen waren ze goed voor meer dan vierhonderd weedplanten. De speurders kwamen de plantages op het spoor nadat de eigenaar van één van de panden naar de politie stapte omdat hij vermoedde dat er een plantage ingericht was.

“Er vonden observaties plaats, waarbij de beklaagden aan deze woning werden opgemerkt”, schetste de openbaar aanklager vrijdag tijdens het proces. “Uiteindelijk vond ook een huiszoeking plaats, waarbij de plantage daadwerkelijk ondekt werd. Ook de plantage in het andere gebouw kwam aan het licht.”

De beklaagden stonden ook terecht voor de diefstal van elektriciteit om de weedplanten van warmte en licht te voorzien. Charif B. (37) minimaliseerde zijn betrokkenheid. “Ik was gevraagd om verbouwingen in de woning uit te voeren voor een keuken. Ik wist niet van een plantage”, beweerde hij. “Later had ik door dat er iets niet pluis was, maar ik wist echt niet dat het om een plantage ging. Ik was in die tijd alcoholverslaafd, maar daar heb ik ondertussen een therapie voor gevolgd.”

De rechter velt vonnis op 8 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.