Werknemers CNH moeten flexibeler worden: directie en sociale partners hebben akkoord

Bij Case New Holland werken 2.400 mensen.
Foto Proot Bij Case New Holland werken 2.400 mensen.
Een verhoogde flexibiliteit en verbeterde organisatie van het werk: dat zijn de belangrijkste pijlers in het nieuwe overleg tussen directie en vakbonden bij Case New Holland in Zedelgem. De fabriek waar landbouwmachines gemaakt worden stelt 2.400 mensen tewerk.

Via speciale communicatiesessies kregen de werknemers van de fabriek in Zedelgem recent het nieuws dat er een akkoord is tussen de sociale partners en directie. Het overleg ging over de toekomst van de fabriek, die een steeds grotere concurrentie ondervindt, en het gezamenlijk doel om de flexibiliteit en de concurrentiekracht van het bedrijf en het merk New Holland te verhogen. “Voor enkele hardnekkige punten werd een gezamenlijke oplossing bereikt”, zegt Evelyne Vandevyvere, woordvoerder van CNH. 

Piekmomenten opvangen

Werknemers kregen te horen dat ze nog flexibeler zullen moeten worden. “Het is nu mogelijk de werknemers te vragen langer te werken gedurende piekmomenten. Deze extra uren kunnen zij dan recupereren in het laagseizoen door duidelijk gemaakte afspraken”, zegt Vandevyvere. Er komt ook een verbeterde organisatie van het werk en activiteiten worden gefilmd. Ook over de aangepaste verlofkalender en interimcontracten werd een akkoord bereikt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.