"Twee minuten later en ons bedrijf was ook verwoest"

Alexander Vierens en Kelly Cools in de loods van hun schrijnwerkerij.
Proot Alexander Vierens en Kelly Cools in de loods van hun schrijnwerkerij.
Schrijnwerkerij Fierens is vrijdagavond aan een drama ontsnapt. Zaakvoerder Alexander Fierens stond buiten te kijken toen hij merkte dat de vlammen van de Kringloopwinkel oversloegen naar zijn schrijnwerkerij. "Ik heb meteen de brandweer verwittigd en kon nog net mijn vrachtwagens verplaatsen. Twee minuten later en mijn bedrijf was verloren", zegt Alexander.

Alexander en zijn echtgenote Kelly Cools beseffen dat ze aan het ergste zijn ontsnapt toen de vlammen vrijdagavond door het dak van de Kringloopwinkel sloegen. "Ons bedrijf heeft een gemeenschappelijke muur met de winkel. Toen we een telefoontje kregen dat er brand was uitgebroken, ben ik meteen in de wagen gesprongen", vertelt de zaakvoerder. "Toen ik na fel aandringen en zonder toestemming van de politie mijn bedrijventerrein opliep, zag ik hoe de vlammen ook ons bedrijf dreigden te vernielen."


Alexander alarmeerde meteen de hulpdiensten en kon nog net vier vrachtwagens verplaatsen. "Als ik de vlammen niet tijdig had opgemerkt, waren ons bedrijf en appartement in de as gelegd. Ook onze vrachtwagens ter waarde van vijfhonderdduizend euro zouden dan vernield geweest zijn. Gelukkig is het zover niet gekomen", zegt Alexander opgelucht.


De brandweer kon vermijden dat de brand oversloeg. Toch is de schade aanzienlijk. "Het ergste is de gemeenschappelijke muur, die volledig gebogen is door de warmte. Ik vrees dat de kans op instorting reëel is. Sowieso zal die moeten afgebroken worden. Gelukkig kunnen we ondertussen weer aan het werk en raakte niemand gewond." (MMB)

Door de hitte is de muur gebarsten.
Proot Door de hitte is de muur gebarsten.