Zaakvoerder transportbedrijf riskeert twaalf jaar cel voor drugstransport

Baert Marc
De zaakvoerder van een transportbedrijf uit Zaventem riskeert 12 jaar cel voor het transporteren van cocaïne, hasj en cannabis vanuit Zuid- naar Noord-Europa. Hij werd in Griekenland al veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De drugstransporten werden oorspronkelijk in Griekenland onderzocht. In de nasleep hiervan verplaatste het onderzoek zich naar ons land, waar de Zaventemse transporteur al snel in het vizier van de speurders kwam. Uit observaties en afgeluisterde telefoongesprekken bleek dat de drugs via verborgen ruimtes in vrachtwagens vanuit Zuid-Europa naar onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk werden gesmokkeld, via tussenstops in het bedrijf in Zaventem. Verschillende transporten werden door de politie onderschept, goed voor een vangst van 1,2 ton drugs. Bij een huiszoeking werd nog eens 100 kilogram hasj aangetroffen. Tegen negen andere beklaagden werden straffen van 3 tot 6 jaar cel gevorderd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.