Vrije Basisschool huldigt nieuw gebouw 'De Villa' in

De leerlingen van de Vrije Basisschool Sterrebeek worden vandaag verwelkomd in het nieuwe schoolgebouw, dat 'De Villa' als naam kreeg. In de nieuwbouw bevinden zich drie kleuterklassen en twee klassen voor de leerlingen van de lagere school. Binnenkort wordt ook het bestaande klooster afgebroken, waarna ook daar een nieuw gebouw komt.

'De Villa' werd door de kerkfabriek van de parochie van Sterrebeek gebouwd op de hoek van de Sellekaertsstraat met de J.M. Derscheidlaan en sluit aan bij de bestaande schoolgebouwen. De vijf nieuwe klassen zorgen niet voor een wezenlijke uitbreiding van de capaciteit, maar zorgen er wel voor dat de leerlingen in een veilige en luchtige omgeving les kunnen krijgen. De school huurt het gebouw en is er als één van de eersten in Vlaanderen in geslaagd om hiervoor huursubsidies van de Vlaamse overheid te krijgen.


Met de nieuwbouw zijn de bouwplannen van de Vrije Basisschool echter nog niet afgerond, want volgend jaar gaat het oude klooster tegen de vlakte. In de plaats komt een nieuw gebouw met een grote sporthal en een polyvalente ruimte voor de kleuters op de benedenverdieping. Op de eerste verdieping komen drie nieuwe klaslokalen en een werklokaal. (RDK)