Varkenskoppen trappen 44ste carnavalsseizoen op gang met aanstelling Prins en Prinses

José Van Roey werd zaterdagavond verkozen tot Prins Jokke I.
Baert Marc José Van Roey werd zaterdagavond verkozen tot Prins Jokke I.
Tijdens een grootse carnavalsshow heeft de Zaventemse carnavalsvereniging De Varkenskoppen zaterdagavond de nieuwe Prins en Prinses Carnaval verkozen. Prins Jokke I en Prinses Nathalie I vertegenwoordigen de vereniging de komende maanden bij carnavalsstoeten in de regio.

De Varkenskoppen bestaan dit jaar 44 jaar, een magisch jaar in de carnavalswereld. “De traditie wil dat in zo’n jaar iemand van het bestuur tot Prins Carnaval verkozen wordt”, zegt schepen Dirk Philips (Open Vld), alias Keizer Dirk. “De eer is dit jaar weggelegd voor José Van Roey, die al 41 jaar lid is van De Varkenskoppen. Hij zal de vereniging de komende maanden samen met Prinses Nathalie vertegenwoordigen. Ze krijgen daarbij ook het gezelschap van jeugdprins Martijn en jeugdprinses Maya.”

Het nieuwe carnavalsseizoen werd zaterdagavond stevig op gang getrapt in het gemeentelijk auditorium in Zaventem. Na de aanstellingen van de nieuwe Prins en Prinses Carnaval stonden onder meer Willy Sommers, Les Copines, De Alpenzusjes en Sammy Baker op het podium.

De 44ste carnavalsstoet in Zaventem rijdt op zaterdag 16 maart uit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.