Van Eyken vrijgelaten na ondervraging

Christian Van Eyken.
Photo News Christian Van Eyken.
Vlaams parlementslid en oud-burgemeester van Linkebeek Christian Van Eyken en zijn echtgenote zijn vrijgelaten na verhoor. Het pasgetrouwde koppel moet zich vanaf maandag verantwoorden voor de moord op de toenmalige echtgenoot van de vrouw en werd donderdag opgepakt voor verhoor.

Van Eyken en zijn echtgenote werden urenlang ondervraagd in een onderzoek naar de mogelijke sabotage van het moordonderzoek. Enkele maanden geleden werd een dvd met bewijsmateriaal in het moordonderzoek vernield. Het parket opende een gerechtelijk onderzoek en ging donderdag over tot de ondervraging van de twee moordverdachten. “Er zijn gisteren verschillende verhoren uitgevoerd”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Voorlopig is er niemand in verdenking gesteld. De twee werden na verhoor vrijgelaten.”

Advocaten verhoord

Niet alleen Christian Van Eyken en zijn echtgenote werden ondervraagd, ook advocaten werden verhoord. “Iedereen die de dag dat die dvd-lezer is uitgebrand aanwezig was op de griffie, werd verhoord”, valt te horen op het parket. “Voorlopig is niemand in verdenking gesteld.” 

Kogel door het hoofd

De toenmalige echtgenoot van Van Eykens nieuwe vrouw werd in 2014 dood teruggevonden in zijn appartement aan de kust. Hij kwam om het leven door een kogel in het hoofd. Op camerabeelden was te zien hoe Zaventemnaar Van Eyken het appartement binnenstapt en even later samen met zijn nieuwe echtgenote het appartement verlaat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.