Streekbierenweekend mag 500 fans bedienen

Enkele bezoekers genieten van een lekker streekbiertje.
Dieter Nijs Enkele bezoekers genieten van een lekker streekbiertje.
De vijftiende editie van het Streekbierenweekend in Zaventem mocht een succes genoemd worden. Vijfhonderd bezoekers tekenden present — goed 150 meer dan vorig jaar.

Het Streekbierenweekend was tot drie jaar geleden een vaste waarde in Nossegem. Maar in 2015 gaven de initiatiefnemers er de brui aan. Tot vorig jaar een groep voormalige scoutsleden uit Zaventem het evenement nieuw leven inblies. En gezien het succes van ook al die vorige editie, kon een tweede — oftewel vijftiende in het totaal — niet uitblijven.

“Vooral zaterdag kwam er een pak meer volk opdagen”, zegt medeorganisator Hans Van Beneden. “Vorig jaar daagden die dag zowat tweehonderd bezoekers op, en dit jaar was dat bijna het dubbele.”

De bezoekers konden proeven van zo’n dertig lokale biertjes, gepaard met een portie stoofvlees en frietjes. Een deel van de opbrengst gaat naar de scouts van Zaventem.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.